Es decidirà per consulta popular

L’associació de veïns de la Miana de Sant Jaume de Llierca prepara pel diumenge 26 de setembre una consulta perquè els veïns votin si volen o no la planta de triatge de residus al costat del seu polígon industrial en els propers mesos. Es tracta d’una consulta no ortodoxa que l’associació promou amb l’únic objectiu de conèixer l’opinió dels veïns del municipi. Alhora, l’alcalde de Sant Jaume, Enric Llongarriu, ha sorprès els últims dies amb anunciant que l’Ajuntament organitzarà una consulta popular, aquesta sí oficial seguint la normativa vigent aprovada pel Parlament de Catalunya. En els pròxims dies pot donar-se que govern i oposició parlin per debatre si fan una consulta conjunta sobre aquesta qüestió o continuen per separat, cadascú amb la seva. L’equip de govern de Sant Jaume de Llierca (CiU) continua pensant que una planta de triatge al polígon industrial del poble portarà avantatges i cap inconvenient. Tot i així, l’alcalde, Enric Llongarriu, ha anunciat recentment que organitzarà una consulta popular per conèixer l’opinió majoritària dels veïns del municipi. L’alcalde afirma amb contundència que el seu lloc és amb el poble i que la decisió del poble serà la seva decisió. Un altre ens del municipi que prepara una consulta és l’associació de veïns de la Miana. La seva serà una consulta popular no oficial, pensada per conèixer l’opinió general dels veïns amb dues urnes que es col·locaran el dia 26 de setembre al centre cívic del poble. Una per als veïns del municipi. L’altra, per als veïns dels entorns, com l’urbanització de la Cometa del Montagut. L’associació pensa que aquestes persones també s’han de pronunciar ja que els afecta de prop. L’associació de veïns de la Miana és contrària a la planta de triatge. Les pors i els dubtes relacionats amb la desinformació són els seus motius, a més del gran tant per cent de sòl del municipi destinat a usos industrials. Les dues parts han expressat a Olot Televisió la seva voluntat en els propers dies per debatre si cal una única consulta al municipi sobre aquesta qüestió o si seguirà cadascun organitzant la seva consulta particular.