El Ripollès promociona el llegat medieval

Quatre poblacions del Ripollès han presentat el pla estratègic de dinamització ‘Terra de comtes i abats’, un projecte creat per fomentar l’atractiu turístic del seu llegat medieval. Els municipis gironins de Campdevànol, Gombrèn, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses han apostat per promocionar els seus conjunts arquitectònics, la seva gastronomia i els seus paisatges. El protagonisme el comparteixen amb personatges històrics com l’abat Oliva i Guifré el Pilós o mítics com el comte Arnau. El monestir de Ripoll o els camins de Campdevànol formen part de l’oferta turística que ha rebut la inversió de quatre milions d’euros, finançat pel Govern, l’estat espanyol, el consorci gironí i els consistoris. El baix Ripollès, a diferència de la vall de Camprodon o la vall de Ribes de Freser, ha tingut més tradició industrial i no ha potenciat el seu atractiu turístic, segons ha explicat l’alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà. Malgrat això, el baix Ripollès ‘és sens dubte la zona amb més patrimoni històric i cultural de tot el Ripollès’, ha afirmat Jordà durant la presentació del pla ‘Terres de comtes i abats’ aquest dimecres al Palau Robert. Segons l’alcaldessa, sols faltava donar valor a aquest llegat per poder promocionar-lo. Aquest pla es troba emmarcat en la línea del pla estratègic de turisme de Catalunya, marcat al 2005 per la necessitat de fomentar el turisme sostenible. Un model turístic que es defineix per ‘respectar el medi ambient, promocionar la creació d’ocupació laboral local estable, fomentar l’economia de la identitat i, finalment, ajudar a la posada en valor de tots els elements que conformen la identitat d’un poble’, segons ha explicat Josep Huguet, el conseller de Innovació, Universitats i Empreses. ACN