Els ‘bons’ ajuntaments es podran endeutar

El món local ha celebrat de forma unànime l’anunci del govern espanyol que permet als ajuntaments amb bona situació financera, aquells que tinguin un nivell d’endeutament inferior al 75% del seu pressupost, a poder-se endeutar via crèdit durant el 2011 fins a aquest percentatge.

La mesura flexibilitza doncs el decret de contenció de la despesa aprovat al maig que prohibia a tots els municipis endeutar-se. L’anunci ha estat celebrat de forma unànime per les associacions del món local i els ajuntaments, que destaquen que és una mesura ‘justa’ pels consistoris que han fet els deures, que els permetrà assolir els pressupostos municipal i que contribuirà alhora en la reactivació de l’economia local. Un dels ajuntaments que es beneficiarà de la mesura anunciada per Madrid és el de Girona. La capital de demarcació podrà demanar crèdits durant el 2011. L’endeutament d’aquest Ajuntament se situa a l’entorn del 65% i, per tant, la modificació del decret els permetrà mantenir un pressupost per aquest 2011 similiar al del 2010, és a dir, entorn als 98 MEUR, segons ha explicat a l’ACN l’alcaldessa, Anna Pagans. ACN