Crisi a les cases de colònies pel nou calendari escolar

El curs escolar ha començat enmig de la controvèrsia per l’aplicació del nou calendari, amb una setmana de festa al febrer i la supressió de la jornada intensiva al juny. Per això, i com a mesura de pressió davant el Departament d’Educació, moltes escoles han decidit que aquest curs no faran colònies i excursions. Les cases de colònies ja ho han notat i ja han perdut un 35% de les reserves. L’Agrupació de Cases de Colònies de la Garrotxa no en són una excepció i estan realment preocupades. Reunió d’urgència entre els socis de l’agrupació de cases de colònies de la Garrotxa per parlar de l’anul·lació de reserves de les escoles per aquest curs. Es tracta d’una mesura de pressió dels professors fins que la conselleria d’Educació no restableixi la jornada intensiva als docents de cara al mes de juny. La contractació de colònies ja ha caigut, de mitjana, un 35%. Aquesta xifra pot variar segons la procedència dels escolars. Si aquests arriben de les comarques de Barcelona o de Tarragona la xifra s’enfila fins al 40 o el 50%. A més, aquesta situació també comportarà la destrucció de llocs de treball, especialment de monitors, i afectarà a molts alumnes, encara per quantificar. Ara les cases de colònies estan a l’espera de la resposta dels centres educatius que habitual venen a la Garrotxa per organitzar les colònies.