Les entitats demanen més suport de l’Ajuntament

Les associacions, entitats i penyes demanen més suport de l’Ajuntament d’Olot per seguir organitzant activitats. Entenen que la situació econòmica no dóna per més, però insisteixen que no sempre es un problema de diners. El primer debat del ‘Pros i Contres’ d’aquesta temporada s’ha centrat en aquest tema i en passar balanç de les festes del Tura 2010. La majoria dels actes que s’organitzen per les Festes del Tura els impulsen les associacions, entitats i penyes. Les dificultats han provocat una davallada de participació en alguns actes. És el cas de la Batalla de les Flors. Des del CIT d’Olot es reconeix que, segurament, cal reformular l’acte perquè hi hagi més participació. En aquesta línia des del Pim Pam Pum Foc, que enguany van fer el pregó de les festes, insisteixen en dir que sovint no és un problema econòmic. L’administració s’ha vist obligada a retallar el pressupost de les Festes del Tura aplicant ‘imaginació’ i segons el regidor de festes, Joaquim Monturiol “enguany hem passat de dos ascenaris a un per baixar el cost”. Durant el debat també va aparèixer l’eterna reclamació d’un espai on les associacions i entitats s’hi puguin reunir i planificar els actes. El ‘Pros i Contres’ també va tractar el tema de l’alcohol per festes. La conclusió de tots els convidats és que cal sensibilitzar els pares i que el problema comença a casa. Enguany s’han hagut d’atendre 42 persones de les quals 16 eren menors d’edat. Segons les dades oficials no s’ha detectat cap coma etílic.