Aquest estiu s’ha fet calaix

Un 70 per cent al juliol i prop d’un 80 per cent a l’agost. Aquestes són les xifres d’ocupació turística de l’estiu a la Garrotxa, amb les quals el sector turístic se sent satisfet dins del context econòmic actual. No és per menys, la davallada del mes d’agost només ha significat d’entre un 2 i un 5% depenent del tipus d’allotjament. El que ha crescut és el mercat estranger. Arriba a un 30% del total de turistes. Xifres similars, les hem de trobar cinc anys enrere. Turisme Garrotxa fa un balanç positiu de l’ocupació turística aquest estiu tenint en compte el context econòmic actual. Els professionals del sector se senten, a més, optimistes. Ja hi ha reserves per al període de tardor, una tendència poc vista la darrera temporada, on han tingut més pes les reserves d’última hora. Pel que fa a la restauració, la valoració també és positiva, si bé la resposta dels diferents establiments és més irregular i depèn de com s’ha afrontat la crisi econòmica en cada cas. Enguany el sector ha rebut un 30% de turistes procedents de fora de l’Estat Espanyol, una xifra que no s’havia vist en els últims 5 anys. D’aquests, la gran majoria han arribat de països europeus. La meitat del turisme continua sent de la resta del principat. Els turistes de la resta de l’Estat espanyol representen un 20%, majoritàriament de Madrid, el País valencià i Euskadi.