Volen una reforma integral i la gestió

Els placers del Mercat d’Olot demanen que la remodelació de l’edifici es faci de forma integral. És a dir, que la inversió contempli un canvi en general. L’Ajuntament de la ciutat té en cartera aquesta actuació però no s’ha concretat el projecte. Olot Televisió ha preguntat als placers com volen que sigui la Plaça Mercat del futur. La Plaça Mercat d’Olot està situada en un lloc estratègic, al centre de la ciutat, i al costat de dos aparcaments; el del mateix edifici i el de l’Hospital. L’emplaçament es vol mantenir però els placers volen que la reforma sigui integral i que no es quedi, només, en un canvi d’imatge. Els accessos, l’interior, les càmeras d’emmagatzematge i el paviment han quedat obsolets i l’actuació que s’hi ha de fer és important. Tot dependrà, com reconeixen els placers, del pressupost. La concessió de la Plaça Mercat, que ara té una empresa privada, acaba a principis dels 2012. Els placers estudien constituir-se en societat i presentar-se al proper concurs. L’objectiu és que ells puguin gestionar l’equipament. Falta saber quina participació hi tindria l’Ajuntament d’Olot. En tot cas, estan oberts a parlar-ne.En aquest moment hi ha 26 placers, i només dues estances tancades. Segons Vilarrasa això demostra el bon moment que viu la Plaça Mercat, un lloc que s’ha convertit en un punt de referència pels garrotxins a l’hora de comprar productes de proximitat i de qualitat. Els placers confirmen que compten amb un grup d’experts que els assessoren sobre com ha de ser la reforma de la plaça. Ara falta conèixer quin és el projecte que té en ment l’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot i la inversió que s’hi ha de fer.