La consulta de la planta de triatge haurà d’esperar

Tal i com ja avançava fa només uns dies Olot Televisió, els veïns del Pla de Can Coma de Sant Jaume de Llierca pretenien organitzar una consulta popular informal al poble i rodalies per saber si els veïns volen o no la planta de triatge. La consulta estava prevista per aquest mateix diumenge. Finalment, però, no es farà. A petició de l’equip de govern de Sant Juame de Llierca (CiU), l’associaicó de veïns ha decidit esperar i fer una consulta organitzada conjuntament amb el consistori, de forma oficial i seguint la normativa. Aquesta possibilitat també va ser avançada per Olot Televisió. Es farà una consulta als municipis de Sant Jaume de Llierca, Montagut i Santa Pau, el mateix dia i de manera simultània. La data està encara per confirmar i es donarà a conèixer després que es facin tots els tràmits necessaris. Els veïns de Sant Jaume podran votar si volen o no la planta. Pel que fa a Montagut i Santa Pau, ho faran els veïns de les zones properes al municipi de Sant Jaume. A Montagut, seran els de la Cometa i els Angles, i possiblement també els del nucli de Montagut. A Santa Pau ho podran fer els veïns de la zona de Coguleres. El vicepresident del Consell Comarcal de la Garrotxa, Josep Berga, ha explicat aquesta setmana a Olot Televisió “que personalment no veu correcte aquesta consulta perquè encara no hi ha els estudis fets de l’impacte que podria tenir la planta de triatge al municipi”. Sigui com sigui, una normativa europea obliga a tots els països membres, i a partir del 2015, a reciclar.

x