La indústria agroalimentària estira del carro

La Cambra de Comerç de Girona ha presentat, aquest matí, l’informe del seu observatori econòmic pel que fa al segon trimestre de 2010. la bona salut de la industria agroalimentària segueix tirant del carro de l’economia a la comarca i ha contribuït a pujar la competitivitat de la Garrotxa en comparació amb la resta de comarques catalanes. La comarca escala sis posicions i se situa en el 17è lloc del rànquing. La indústria alimentària garrotxina segueix preservant la salut de l’economia a la comarca. Així ha determina l’Informe de l’observatori econòmic de la cambra de comerç. L’informe apunta que la indúustria segueix la seva evolució positiva pel que fa al Valor Afegit Brut, que el 2009 ja va pujar un 1,8%. Les dades aportades per l’observatori econòmic de la Cambra de Girona determinen una xifra paradoxal però positiva també per a la comarca. El context de crisi general i la bona salut de la industria agroalimentària garrotxina ha fet que el territori Puig en competitivitat en relació a la resta de comarques catalanes. En el segon trimestre de 2010, el nombre de treballadors afiliats al règim general de la Seguretat Social ha augmentat un 1,7% respecte del primer trimestre, el que significa més de 17 mil afiliats, tot i que la taxa de variació interanual és encara negativa. Baixa un 3,4% i se situa per sota de la mitjana gironina i catalana. Una altra dada relativament positiva es troba en l’atur. Els primers vuit mesos de l’any el creixement mitjà de l’atur a la Garrotxa s’ha reduït un 10%.