Molt seguiment per a uns, poc pels altres

La vaga d’ahir no va tenir res de general, almenys a la Garrotxa. El seguiment va ser mínim i va afectar sobretot la industria però amb un seguiment relatiu. Segons la intersectorial d’empresaris de la Garrotxa, el seguiment de la vaga ha estat relativament baix, si bé algunes empreses de la Garrotxa van arribar a tancar la seva producció o fer tasques de manteniment. En el consum d’energia, sí s’ha arribat a notar una certa davallada. Segons Bassols energia, ahir al matí es va arribar a detectar una davallada del 20% del consum d’energia, mentre que a la tarda, el consum va ser un 10% més baix. A la manifestació del migdia organitzada per Comissions obreres i UGT a Olot, de 500 persones segons els sindicats i 170 segons la policia municipal, va seguir-li una concentració del sindicat CNT amb 150 manifestants segons el mateix sindicat. El sector serveis va funcionar amb normalitat. Només un comerç del centre d’Olot va tancar durant la jornada. Respecte dels incidents, cal lamentar l’obstrucció dels panys de fins a 16 establiments d’Olot, la majoria amb escuradents, tot i que també hi va haver alguns casos amb silicona. A diferencia que a a la resta de les comarques gironines, els piquets no van afectar el servei escolar, si bé si es va obstaculitzar la sortida dels vehicles de l’estació d’autobusos a primera hora del matí. Els serveis públics es van mantenir amb normalitat. Escoles i l’hospital van oferir tots els serveis. Només es van mantenir els serveis mínims al servei de transport públic i escombraries.