St Jaume aprova la consulta popular

El ple de Sant Jaume de Llierca va aprovar, ahir a la nit, impulsar una consulta popular sobre la planta de triatge. La polèmica segueix servida. De fet a l’acte d’ahir es van viure moments de tensió però també situacions totalment impròpies d’un ple municipal: sense respectar els torns de paraula i amb retrets continuats. Poc públic ahir a la nit al ple de Sant Jaume de Llierca i, en canvi, més seguiment mediàtic. L’atenció estava posada a dos punts de l’ordre del dia: l’aprovació de la consulta popular sobre la planta de triatge i la moció de l’oposició, Esquerra Republicana de Catalunya, demanant a l’equip de govern que es posicionés a favor o en contra de l’equipament. El secretari del consistori va començar llegint la proposta de pregunta per la consulta. Acte següent Esquerra mostra insatisfacció per la manera com s’ha formulat. Després d’un tens debat, govern i oposició acorden la pregunta: Voleu la planta de triatge a Sant Jaume de Llierca?

Esquerra intena fer posicionar el govern local

Però el frec a frec no acaba aquí. L’últim punt de l’ordre del dia era una moció que presentava Esquerra amb l’objectiu que el govern local es posicionés a favor o en contra de la planta de triatge. Un debat que l’oposició vol portar més enllà encetant un debat sobre el futur del Pla de Poliger. ERC no està d’acord amb la manera com es gestiona aquesta superfície industrial i no creuen que el municipi hagi d’acollir noves empreses. L’alcale, Enric Llongarriu, replica dient que “el polígon ja està construit i s’està treballant perquè arribin noves empreses” i conclou dient que “ara fan falta llocs de treball”. A partir d’aquí comencen els retrets donant una imatge inusual en un ple municipal. Els torns de paraula es deixen de banda i és l’oposició qui acaba agafant la batuta de l’acte. Es procedeix a la votació de la moció, que s’acaba tombant. Els impulsors d’aquesta, Esquerra, no es dona per satisfet i segueix el debat.