Arcadi Calzada dimiteix

Arcadi Calzada, fins ara director de la Fundació Príncep de Girona, ha presentat la seva dimissió al capdavant de la la gestió executiva de l’entitat. Calzada ha presentat aquest divendres la seva renúncia al·legant circumstàncies personals, una dimissió que la comissió delegada ha acceptat. Ara, la Fundació comença un procés de selecció per escollir el nou director. Tot i la dimissió d’un dels impulsors del projecte, la Fundació assegura que això no suposarà cap entrebanc per continuar impulsant les propostes que hi ha en curs. Arcadi Calzada havia estat president de Caixa Girona, entitat investigada durant el seu mandat per irregularitats greus en la Fundació. Aquest divendres mateix Calzada ha presentat la seva dimissió com a director de la Fundació Príncep de Girona. Una renúncia que la comissió delegada, encapçalada pel president de la Fundació Antoni Esteve, ha acceptat. Segons ha informat la Fundació en un comunicat, ‘circumstàncies personals’ han fet ‘aconsellable’ la renúncia.
La Fundació assegura que aquesta dimissió no suposarà cap entrebanc per a la bona marxa dels projectes que tenen en curs perquè l’entitat compta amb ‘un equip professional i solvent’ per seguir impulsant les propostes. Ara, comença un procés de selecció per escollir el nou director.
Des de la Fundació agreixen públicament la tasca que ha fet Arcadi Calzada al capdavant de l’entitat i afirmen que ha fet una ‘excel·lent tasca’ com a impulsor del projecte i també com a director durant aquest temps. L’ACN ha intentat posar-se en contacte amb Arcadi Calzada que no ha volgut fer declaracions.

Investigat per la gestió a Caixa Girona
El nom d’Arcadi Calzada ha omplert en els darrers mesos moltes pàgines de diaris. Una investigació feta pel Departament d’Economia aquest estiu a l’entitat va deixar al descobert greus irregularitats tant a l’entitat com a la seva fundació mentre ell n’era el president.
Entre d’altres, aquest informe denunciava que Calzada havia venut a la fundació obres d’art per valor de 141.000 euros a través de la seva fundació, cosa que la llei defineix com a incompatibilitat. El mateix informe també recull que la meitat de les obres d’art que comprava la Fundació Caixa Girona, sota el mandat de Calzada, provenien d’un mateix galerista, Antonio Niebla, amic personal de l’expresident de l’entitat. A més, el mateix document -al qual Caixa Girona ja ha presentat al·legacions- posava de manifest vàries irregularitats a la fundació, amb factures pagades sense justificar, i 100.000 euros no justificats en la despesa de la fundació.
Aquesta investigació revisava els comptes de l’entitat i la fundació des del 2005 fins al 2009, quan Calzada n’era president
Calzada va ser, ara fa dos anys, un dels principals promotors de la Fundació Príncep de Girona, conjuntament amb la Caixa, la Cambra de Comerç de Girona i la Fundació Dalí. La Fundació va organitzar el mes de juny passat el fòrum Impulsa, que va reunir a Girona nombroses personalitats del món de la cultura i la ciència i que va estar precedit durant tota la jornada per el príncep Felip i la princesa Letízia.
Abans de presidir Caixa Girona i la Fundació Príncep de Girona, Calzada va ser president de la Diputació de Girona, alcalde d’Olot i vicepresident del Parlament de Catalunya.