Boada demana prudència als boletaires

El secretari general d’Interior, el garrotxí Joan Boada, ha demanat, una vegada més, prudència als boletaires que s’endinsin als boscos i les muntanyes catalanes. Boada ha insistit que cal anar a la muntanya amb les ‘condicions adequades’, perquè després no hi hagi cap ensurt. Portar telèfons mòbils, dur menjar, roba d’abric i anar ben calçat són algunes de les recomanacions per evitar que una jornada de caça de bolets acabi en tragèdia. Boada ha recordat que aquest estiu en només dues setmanes fins a tres boletaires van perdre la vida al Ripollès. El secretari general d’Interior ha recordat que fa quinze dies els Bombers han incorporat dotze gossos equipats amb GPS per rastrejar les persones desaparegudes. Boada ha fet una crida a la prudència, altra vegada, perquè els boletaires tinguin precaució quan s’endinsin als boscos catalans. Cal, des del seu punt de vista, anar a la muntanya amb les ‘condicions adequades’ com portar telèfons mòbils -que encara que no hi hagi cobertura es pot trucar al número d’emergències 112-, dur menjar, roba d’abric o anar ben calçat, ja que d’aquesta manera es pot evitar que una jornada de caça de bolets acabi en tragèdia.

Des de fa setmanes, Interior demana prudència màxima als excursionistes i boletaires, després que el mes d’agost, en només dues setmanes, morissin tres persones a les muntanyes del Ripollès. L’última víctima es va registrar el 27 d’agost, quan Rafael Ruiz, veí de Mataró i de 58 anys va desaparèixer a la zona de Tregurà, al terme de Vilallonga. Un dia després de la seva desaparició es va trobar el seu cos sense vida. Els altres dos, Joan Buxeda, un veí de Santa Pau de 74 anys, i Francesc Geli, de 69 anys, van morir d’un atac de cor mentre caçaven bolets a Espinavell i Llanars, respectivament.