Una granja de la Garrotxa produeix llet d’euga terapèutica

Alguns hospital catalans estan començant a receptar llet d’euga als pacients que es troben en períodes de convalescència. S’ha demostrat que aquest tipus de llet, que està molt estès en països com Bèlgica o Holanda, reforça l’organisme. Una granja de la Vall d’en Bas és la única a Espanya que està treballant per comercialitzar-la aquí. A Puigpardines, en plena Vall d’en Bas, és on hi ha la primera granja que produirà llet d’euga per a Espanya. El seu responsable és un home que va ser tractat amb aquest tipus de llet abans d’un transplantament de fetge. L’impulsor de la granja a la Garrotxa assegura que degut a la seva composició única, la llet d’euga és altament digerible. En països com Alemanya, Bèlgica o Holanda és aconsellada per homeòpates per les seves propietats.

Degut al seu gran contingut de vitamines que també poden ser absorbides per la pell i que estimulen la irrigació sanguínia, té un efecte sobre les malalties de la pell. Això ha permès crear una gamma de productes de cosmètica i medicina. A l’espera que es doni llum verda a la comercialització de la llet, ja treballen en el nou obrador i es preveu que puguin començar a distribuir-la d’aquí a cinc o sis mesos.