Alerta a la Garrotxa on poden caure 200 litres

El temporal de pluges que afecta Catalunya des d’aquest cap de setmana es concentra aquest dilluns a l’Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa i Ripollès, on en alguns punts ja han caigut quantitat superiors als 150 litres per metre quadrat. Està previst, però, que els registres arribin fins als 200 litres i a continuació les precipitacions vagin minvant en aquesta zona i es traslladin més cap al sud, a les comarques de Tarragona. Pel que fa al temporal marítim, anirà augmentant d’intensitat i arribarà al seu punt àlgid aquest dimarts. De moment, s’han registrat onades de quatre metres d’alçada i alguna de fins a vuit. Segons ha explicat a l’ACN el meteoròleg del SMC, Santi Segalà, no serà fins dimecres quan hi hagi una clara millora del temps. Fins aleshores, les pluges seguiran caient al nord de Catalunya, que aniran minvant i amb la tendència a anar-se traslladant cap a les comarques de Tarragona.

Les quantitats de precipitació més importants des de dissabte al vespre i fins aquest dilluns al migdia destaquen els 166 litres de Núria (Ripollès), els 152 litres d’Espolla (Alt Empordà), els 150 litres de Molló (Ripollès), els 138 litres que han caigut a Sant Pau de Segúries, els 137 litres de Portbou (Alt Empordà) i els 135 litres que han caigut sobre Roses (Alt Empordà).

En alguns punts, les pluges han descarregat en forma de xàfec i durant aquesta matinada i aquest matí la intensitat ha estat localment forta a Espolla (Alt Empordà) on amb un minut han descarregat 2,5 litres i a Sant Pere Pescador i Torroella de Fluvià (Alt Empordà) els xàfecs han deixat 2 litres també en només un minut.

El temporal marítim, per la seva banda, seguirà creixent d’intensitat i amb forts cops de vent a la zona central de la costa catalana. Fins ara, s’han registrat onades de fins a quatre metres d’alçada i una de vuit metres davant de les costa de Roses, tot i que està previst que aquest dimarts arribi al punt màxim d’intensitat.