Llevantada en el 70 aniversari de l’aiguat d’Olot

Els Bombers han hagut de fer diverses sortides durant les últimes hores per treure aigua de baixos i controlar els llocs on l’aigua ha fet més mal. Des d’abans d’ahir, a Olot, han caigut uns 200 litres per metre quadrat, una xifra que no varia gaire a altres municipis de la comarca. Els llocs on s’han detectat més problemes ha estat a Les Preses, la Vall d’en Bas, Tortellà i Montagut i Oix. El temporal de llevant de les darreres hores és un dels més intensos dels últims anys i coincideix amb un fet històric i és que el proper 18 d’octubre es compliran 70 anys de l’aiguat d’Olot. El supermercat que hi ha a l’entrada de Les Preses inundat, la parcel·lària de la Vall d’en Bas innunada, camps de conreu colgats d’aigua, garatges amb mig metre d’aigua… són només algunes conseqüències de les fortes pluges que han caigut durant les últimes hores a la Garrotxa. El temporal de llevant ha castigat el nord-est de les comarques de Girona, especialment l’Alt i el Baix Empordà. A l’interior, com la Garrotxa i el Ripollès, l’aigua ha causat estralls.

Els bombers rescaten diverses persones a la Garrotxa

Un helicòpter dels Bombers ha hagut de rescatar a quatre joves que no van poder avançar davant la crescuda de dos rius a Montagut i Oix. Degut a la crescuda dels reius i el perill que suposava arribar-hi amb vehicles terrestres, els GRAE d’Olot han apostat per desplaçar-se amb helicòpter. A Sant Joan les Fonts i Sant Feliu de Pallerols s’han produit petites esllavissades que en alguns casos no han passat de l’ensurt.

Deixa un comentari