L’oci nocturn a Olot, un debat que treu la son

El model d’oci nocturn és un debat que segueix molt viu a la ciutat. Empresaris, veïns, pares i joves no s’acaben de posar d’acord amb quin ha de ser. La voluntat d’alguns privats d’obrir nous locals xoca, sovint, amb les normatives municipals vigents o amb el rebuig social. L’hora de tancament dels bars musicals i el soroll són els principals motius. El programa ‘Pros i contres’ d’Olot Televisió ho va debatre ahir amb una bona representació de diferents sectors. Pel portaveu de CiU a l’Ajuntament d’Olot, Josep Maria Corominas, l’aposta de concentrar els bars musicals al centre de la ciutat és un bon model però discrepa amb la normativa vigent que delimita la distància en 150 metres quadrats entre un negoci i un altre. Segons Corominas “això vol dir un problema a cada cent metres amb una escola de veïns”. Des d’un col·lectiu de joves denuncien les dificultats que posa l’equip de govern d’Olot per obrir nous locals. En aquest sentit, Jordi Gasulla posa l’exemple d’un negoci “que va intentar obrir en dos llocs diferents i a cada indret li posaven un problema diferent, al final obrirà a la Vall d’en Bas”. Per l’exempresari Josep Feu, “lo millor seria posar-se d’acord entre ajuntament, veïns i empresaris per crear una zona d’oci nocturn en un polígon industrial”.