“Memòries de l’aiguat d’Olot”, el documental

Per Sant Lluc es compliran 70 anys de l’iguat d’Olot del 1940. Es tracta d’un fet que ha marcat la història de la ciutat i que, encara avui, es recorda de diverses maneres, fins al punt que existeix una cançó popular que ironitza sobre l’aiguat. Coincidint amb l’efemèride es presenta un documental que recorda, al detall, què va passar la nit del 17 d’octubre del 40. Testimonis que encara avui expressen amb angoixa els moments que van viure l’octubre del 1940. Fotografies mai vistes de la ciutat inundada. Tot plegat forma part del documental ‘Memòries de l’aiguat d’Olot’, un film que impulsa l’Institut de Cultura i que el proper 17 d’octubre, coincidint amb el 70è aniversari de la tragèdia, centenars de persones podran veure després de mig any de treball per recuperar part de la memòria històrica de la ciutat. A més de la part testimonial, el documental recull explicacions d’experts en meteorologia i geologia que expliquen com es va produir l’aiguat i quins efectes devastadors va ocasionar.