18 d’octubre, dia de fira

La Fira del Dibuix i la Ramadera ocupen avui el centre de la ciutat. El bon temps d’aquest 18 d’octubre fa que centenars de persones es passegin per Olot, malgrat no ser un dia festiu. En aquest sentit alguns pintors segueixen reivindicant la festivitat d’aquesta jornada que donaria notorietat a la pintura. D’altres, en canvi, creuen que treuria el sentit de ‘fira’ i molts només hi anirien a passejar. D’altra banda, la Fira de Sant Lluc va començar dissabte al matí amb la tradicional passejada d’autoritats presidida pel conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet. Durant els dos primers dies de la fira, aquesta ha estat visitada per prop de 53 mil persones, segons informa l’Institut de promoció de la ciutat. Veiem la crònica del primer cap de setmana de la fira multisectorial olotina. La fira de sant lluc començava amb la visita del conseller d’Innovació, Universitats i empresa a la fira comercial, la fira d’entitats i el pavelló del paisatge a la cuina. Un dels principals pols d’atracció de la fira ha estat el pavelló del Paisatge a la cuina. El primer que el visitant es trobava a l’hora d’entrar-hi era l’estand de Turisme Garrotxa. Aquest any, el col·lectiu oferia als passavolants participar en un concurs sobre el patrimoni cultural i gastronòmic dels municipis de la comarca. Aquest va ser també el lloc des d’on tres empreses garrotxines han pogut rebre l’acreditació de la carta europea de Turisme Sostenible.

El pavelló del paisatge a la taula finalitzava amb l’espai tast, amb tallers infantils i demostracions cada mitja hora. Aquest any, l’associació d’hostalatge i Cuina Volcànica han convidat el grup cuina del vent de l’Alt Empordà, que ha ofert demostracions de cuina conjuntament amb el grup de cuina garrotxí. Testimonis de les activitats de la fira han estat els hereus i les pubilles de la comarca, que dissabte celebraven la 17ena trobada prèvia a la festa de proclamació de la pubilla i l’hereu del 2010, que se celebrarà el 6 de novembre.