Reconeix haver-ne matat tres perquè se sentia ‘com Déu’

El zelador detingut acusat inicialment d’acabar amb la vida de dues ancianes al geriàtric La Caritat d’Olot, Joan Vila, ha confessat davant del jutge un tercer crim i ha assegurat que ho va fer “per amor”. Els enverinaments mortals s’haurien produït el 12, el 16 i el 17 d’octubre i segons ha explicat en la seva declaració davant del jutge, que ha durat quatre hores, en algun dels casos també ho va fer perquè les víctimes li van demanar. En un principi, els Mossos d’Esquadra l’acusaven de provocar la mort a dues dones, però Joan Vila ha confessat voluntàriament que en va matar una tercera. En una entrevista a Olot Televisió, l’advocat de la defensa, Carles Monguilod, ha explicat que l’acusat no recordava amb què hauria enverinat les dones, tot i que en un moment de la seva declaració Joan Vila ha dit que es podria tractar de lleixiu. Joan Vila ha ingressat aquesta tarda a presó provisional al centre penitenciari de Figueres i tant el fiscal com el seu advocat han coincidit en la necessitat que l’acusat rebi tractament psicològic.

Té un caràcter maniacodepressiu

El zelador del geriàtric La Caritat d’Olot, Joan Vila, té un caràcter maniacodepressiu i segueix tractament des de fa 20 anys. Així ho ha explicat el seu advocat, Carles Monguilod, a la sortida de la declaració davant del jutge d’aquest dijous, que ha durat quatre hores. L’advocat ha afegit que tot i prendre’s entre sis i set pastilles diàries contra la depressió, Vila feia un consum ‘desmesurat’ de begudes alcohòliques al seu lloc de treball. De fet, segons ha explicat, els Mossos d’Esquadra li han trobat diverses ampolles d’alcohol a la feina. Monguilod ha assenyalat que Vila patia ansietat i depressió, cosa que feia que el seu estat d’ànim es veiés alterat entre l’eufòria i la depressió.

Monguilod ha explicat que en el moment en què va matar les tres dones estava en un moment ‘d’eufòria’ a causa de la barreja entre les pastilles contra la depressió i l’alcohol.

Segons Monguilod, durant la declaració, Vila ha explicat que quan feia ingerir els productes tòxics a les ancianes amb l’objectiu de fer-les morir ‘se sentia bé’. I ha afirmat que ho va fer perquè ‘alguna de les víctimes li ho va demanar’.

Tant el fiscal com el propi advocat han coincidit a demanar un estudi psiquiàtric de Vila per poder determinar les causes de la seva actuació.