El zelador és traslladat a Can Brians

Joan Vila Dilmé, l’empresonat per confessar haver matat a tres ancianes del geriàtric La Caritat d’Olot ha estat traslladat al centre penitenciari de Can Brians, a Sant Esteve de Sesrovires, al Baix Llobregat. El trasllat s’ha fet pel temor que es pugui autolesionar, donat que alguns presos de Figueres, on va estar reclós fins divendres, el van insultar. Vila Dilmé és a Can Brians on rebrà atenció hospitalària psiquiàtrica. El confés viu en un estat de depressió acusat que s’ha agreujat, segons el seu advocat, pel fet que s’ha adonat dels fets. Recordem que Joan Vila Dilmé fa temps que es trobava en tractament i es medicava a diari amb antidepressius, pel seu estat nerviós i per alteracions de personalitat.

D’altra banda, dilluns passat, quan el personal de la Caritat va saber que Paquita Gironès havia mort de manera sospitosa, es va procedir a investigar les càmeres de seguretat. La sorpresa va ser quan es va comprovar que no es veia res gravat de les càmeres d’accés, la planta baixa i el primer pis. Al disc que emmagatzema les imatges no es veia res de la càmera que enfoca l’habitació de Girones del dia del crim, el passat 17 d’octubre. Els Mossos d’esquadra van interrogar el tècnic que va instal·lar les càmeres de seguretat però no va poder explicar per què en un dels discs no es veia res abans de dos quarts de sis de dilluns passat. A més, aquesta càmera també enregistrava imatges del magatzem de la neteja, a la mateixa planta on hi ha l’habitació de Girones.

D’altra banda La Caritat, entitat regida per un patronat amb participació de l’Ajuntament d’Olot, ha comparegut en la causa judicial en qualitat de responsable civil subsidiari. Així, l’entitat consta com a part acusada de respondre civilment de les accions penals del seu zelador en el moment que s’hagin d’assumir les possibles indemnitzacions per a les famílies de les víctimes.