Brot de legionel·la a un hotel de Sant Ferriol

El Departament de Salut ha obert un expedient sancionador a l’establiment de quatre estrelles Hotel Resort Can Güell, de Sant Ferriol, perquè aquest estiu una persona va patir un contagi de legionel·la i es va poder detectar que l’origen era a les instal·lacions del balneari de l’establiment. Salut ha confirmat que fins el passat setembre l’hotel no va prendre mesures, un extrem que els responsables del complex desmenteixen. L’hotel Resort Can Güell està situat al terme municipal de San Ferriol, just al costat de l’A-26 en direcció Besalú. El passat mes de juliol es va detectar un cas de legionel·losi que va afectar a una persona que passava les vacances al centre. El Departament de Salut confirma que fins el setembre l’hotel no va prendre mesures per eliminar el focus. La responsable del complex, Carme Ventura, desmenteix aquest extrem i atribueix el retard al fet que “pel juliol i l’agost les empreses estan aturades”. Com que d’aquesta manera l’establiment no va seguir els protocols del departament, ara s’instrueix una investigació que podria culminar amb una multa. Ventura recorrerà el cas.

Segons el departament de salut es va haver de tancar la piscina d’hidromassatge i les instal·lacions del circuit d’spa arran del contagi del juliol. Carme Ventura ha destacat la llarga trajectòria en el sector hoteler i de la restauració del Grup Cal Parent, al qual pertany Can Güell.