El vent supera els 70 km/h

El vent ha estat el protagonista de les últimes hores. La forta tramuntana que bufa a la vessant nord del país també ha arribat a la Garrotxa amb ratxes que han superat els 70 quilòmetres per hora. No ha provocat grans incidències però sí arbres caiguts. La forta tramuntana que bufa des d’ahir ha deixat ratxes de vent força elevades a la Garrotxa i que no es produeixen sovint a la zona. Aquestes són les últimes dades que s’han recollit de les darreres hores. Ahir, a Olot es va registrar una ventada de gairebé 73 quilòmetres per hora i a la Vall d’en Bas, on també hi ha una estació meteorològica, fa bufar a una màxima de 44 quilòmetres hora. Avui el vent ha amainat sensiblement i fins a les dues de la tarda la ratxa més forta era de 51 quilòmetres hora a Olot i 36 a la Vall d’en Bas.

El fort vent no ha provocat grans destrosses a la Garrotxa. Però és fàcil veure arbres i branques trencats i alguns cables metàl·lics que s’han desfet del seu suport. Tot plegat ha quedat en només alguns ensurts però la imatge de faroles movent-se, fulles volant per tot arreu o les banderoles anant d’un costat a l’altre, és habitual. Al Pirineu el vent ha anat acompanyat de baixes temperatures que han deixat la primera enfarinada de la tardor.