Evitar problemes futurs

Girona és la demarcació catalana on més escoles participen en un programa que fomenta el consum de fruita als centres educatius. De moment són 150 però a partir del gener se n’hi afegiran molts més. La campanya, que també demana la implicació de les famílies, vol prevenir futures malalties cardiovasculars o la diabetis. A la Garrotxa l’escola del Pla de Dalt és una de les que aplica aquest programa. Hem estat allà i hem parlat amb els alumnes. La iniciativa és cofinançada per la Unió Europa i s’aplica al cicle inicial i mitjà de primària, entre nens i nenes de 6 a 10 anys. Durant el curs escolar, i una setmana al mes, es distribueix fruita seleccionada en funció de l’estació de l’any, la proximitat de la producció i la qualitat. La fruita es reparteix entre els nens i les nenes dins el mateix recinte de l’escola perquè la consumeixin durant l’esmorzar o també pel berenar. L’objectiu del pla no és altre que informar dels beneficis de l’increment del consum de fruites i verdures, i poder, així, invertir la tendència al descens en el consum de fruita i hortalisses entre els infants.