La Garrotxa s’endolla a la xarxa

La nova línia de 132 quilovolts entre Serinyà i Olot estarà enllestida entre el juliol i l’agost del 2011. Almenys això és el que preveu el Consell Comarcal de la Garrotxa. La nova línia d’alta tensió hauria d’estar enllestida coincidint amb l’acabament de les obres de la nova planta de cogeneració de Sant Joan les Fonts. La planta, ubicada a la fàbrica Torraspapel, generarà electricitat i podrà distribuir-la a través de la nova xarxa elèctrica. Fa més de dos anys que la subestació de Sant Ferriol connectada amb Serinyà està a punt, però la connexió amb la subestació d’Olot s’ha fet esperar per les negociacions locals que s’han fet amb cada municipi. Ara, i segons expressa el president del consell comarcal, els tràmits es troben a la seva fase final. La nova línia d’alta tensió ha de permetre la distribució de l’electricitat que es generarà des de la nova planta de cogeneració de la fàbrica Torraspapel de Sant Joan les Fonts. La seva construcció també és imminent. Amb aquesta intervenció, Torraspapel podrà utilitzar el vapor d’aigua i part de l’energia elèctrica en el procés de fabricació del paper i vendre l’energia elèctrica sobrant a les companyies elèctriques.

Deixa un comentari