Olot aprova el pla d’habitatge fins el 2016

El ple de l’Ajuntament d’Olot ha aprovat el Pla Local d’habitatge per apuntar les línies polítiques sobre l’habitatge a la ciutat fins el 2016. El pla va ser aprovat amb l’abstenció de Convergència i Unió i Plataforma per Catalunya. Després de mesos d’estudis, la regidoria d’habitatge de l’Ajuntament d’Olot ha presentat el pla local d’habitatge fins el 2016, un pla que com va avançar Olot Televisió, estudiarà el parc d’habitatges de la ciutat per orientar les polítiques en aquest sentit. El pla té voluntat, a més, de prioritzar la rehabilitació i el reaprofitament dels habitatges existents per davant de l’obra nova.

Al ple de dijous passat també es va aprovar la promoció d’un habitatge en règim cooperatiu de cessió d’ús a Olot conjuntament amb la secretaria d’habitatge de la generalitat. En aquesta mena d’habitatges, la propietat dels mateixos pertany a la cooperativa d’habitants i no a cap persona particularment. És la primera iniciativa d’aquest tipus engegada per un ajuntament a Catalunya. El punt va ser aprovat amb els vots en contra de CiU i l’abstenció del Partit Popular i Plataforma per Catalunya. La localització per a aquests habitatges en règim cooperatiu de cessió d’ús serà el carrer dels sastres.