El Torín, la nova sala lúdica al centre d’Olot

La sala d’especlacles el Torín d’Olot s’obrirà al públic a partir del divendres 12 de novembre al nou complex construït davant la plaça de braus. Durant el primer cap de setmana s’organitzaran actes per a tots els públics per inaugurar-la. Nosaltres hem vist el seu aspecte interior. L’espai és de mil metres quadrats i un aforament de prop de 800 persones, gairebé el triple que a l’espai Núria, on fins ara s’organitzaven concerts. El govern vol que es converteixi en una sala de referència a les comarques de Girona. L’espai té el nom amb el qual tradicionalment es coneix la zona del seu emplaçament, el Torín. La sala estarà oberta a tots els actes que s’organitzin des de l’Ajuntament i, sobretot, a tots els actes que vulguin sol·licitar les entitats de la ciutat. El govern de la ciutat vol que la sala sigui una referència a les comarques de Girona.

En la construcció s’han tingut en compte els aspectes de sonoritat, perquè el públic en pugui gaudir i alhora no suposi una molèstia per als veïns. L’espai està equipat per a la celebració de tot tipus d’espectacle. El procés per fer ús de la sala és el procediment ordinari per a qualsevol espai municipal.

L’Ajuntament difondrà les activitats de la sala a través de les possibilitats que ofereix Internet. La inauguració tindrà lloc el dia 12 amb l’actuació de Deu Ni Duo. Aquest serà el primer d’un seguit d’espectacles previstos per al primer cap de setmana. El plat fort és l’actuació de Lax’n’Busto. Segons l’Ajuntament, ja hi ha una desena d’entitats de la ciutat interessades a fer ús d’aquest espai fins el juny de l’any vinent.