Radars al centre d’Olot per obligar a reduir la velocitat

En pocs dies l’Ajuntament d’Olot posarà en funcionament sis punts de control de velocitat en diferents ubicacions de la ciutat. En unes dues setmanes, aquests controls seran efectius. Els primers dies, aquests controls no serviran per sancionar. Passat aquest temps de prova, els conductors hauran d’evitar passar dels 50 quilòmetres hora pel centre de la ciutat si no volen rebre una sanció a casa seva. El nou radar compta amb càmera i un detector de velocitat. S’ubicarà en caixes metàl·liques instal·lades. Properament s’habilitaran cinc punts més com aquest a l’altura del número 46 del carrer Madrid, prop del número 50 de l’avinguda de Santa Coloma, a l’avinguda Sant Jordi, concretament, davant del número 188, a més de la carretera de la canya i a l’altura del número 75 de la carretera de les Tries. La intenció és que el radar vagi canviant d’ubicació entre un d’aquests punts.

Els punts de control es posaran en funcionament en pocs dies. Primerament hi haurà un termini de prova en què les imprudències no suposaran necessàriament sancions. Després d’aquest període, qualsevol que excedeixi els 50 quilòmetres hora en aquests punts, se li enviarà la sanció pertinent. El radar és prou autònom com per ser instal·lat en qualsevol punt de la ciutat. La policia pot també utilitzar-lo per controls puntuals si consideren que hi ha un risc important o reben queixes en algun punt de la ciutat fora dels llocs habilitats.