Castellfollit acata la sentència pel nou ajuntament

L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca ha dit prou i en el ple que ahir, i ratificat aquest migdia després d’una maratoniana reunió, es va parlar dels diversos litigis que té amb els Gussinyer per la construcció del nou Ajuntament a tocar d’uns terrenys propietat de la família. També van parlar de la factura que aquests plets judicials representen per a les arques municipals. Fins al moment, ja són 30 mil euros. El ple d’ahir va acatar la sentència que resol que el nou ajuntament incompleix normes subsidiàries referents a l’alçada i a les alineacions. També van donar compte que el passat ple va ser analitzat per María Aránzazu García Rodríguez, qui és secretària judicial de la secció tercera penal de l’Audiència de Girona. El ple de l’Ajuntament de Castellfollit ahir es va celebrar ahir al vespre a la biblioteca municipal amb la presencia de la premsa local i nacional arran de l’atenció mediàtica que ha despertat la imputació penal de l’alcalde i la secretària de la corporació. Se’ls acusa de falsejar documents per rebre subvencions per a la construcció del nou ajuntament. A la taula, els imputats, Moisès Coromina i Anna Maria Serra. Prop d’ells, Joan Gussinyer, ex tinent d’alcalde de Coromina, qui ha instat al ministeri fiscal perquè faci la denuncia contra el batlle i la secretària i un habitual dels plens de l’Ajuntament des de fa alguns anys. Tot just començar, l’alcalde feia constar públicament per què el ple s’organitzava a la biblioteca.

El ple celebrat ahir va aprovar per unanimitat acatar la sentencia del tribunal superior de justícia que determina que el nou ajuntament incompleix dos articles de les normes subsidiàries que afecten a l’alçada i les alineacions de l’edifici.

El ple també va aprovar per unanimitat aprovar la moció d’esquerra republicana, que volia fer constar en acta que el passat ple Joan Gussinyer havia vingut acompanyat per María Aranzazu García Rodríguez, secretària judicial de la secció tercera penal de l’Audiència de Girona, un dels dos tribunals que podria acabar decidint sobre l’acusació de falsejament de documents de l’alcalde i la secretària un cop es pronunciï el jutjat número 1 d’Olot i si els afectats presenten al·legacions.

El ple va aprovar també alertar de la visita d’Aránzazu al president de l’Audiència de Girona i al seu fiscal en cap, a la presidenta de la secció tercera i al secretari judicial coordinador de Girona.