Gairebé sis anys de presó pel jove que va violar una noia per les Festes del Tura

L’Audiència de Girona ha condemnat a cinc anys, onze mesos i 29 dies de presó Javier Asensio del Cid, el jove que va violar una noia durant les festes del Tura. La sentència considera provat que el 4 de setembre del 2009 el processat es va apropar a la víctima en un bar per parlar-hi. La jove el va rebutjar i va aprofitar que ell va anar al lavabo per marxar del local. Ell la va seguir fins al carrer i, quan la va atrapar, la va agafar fortament pel braç, la va colpejar i la va obligar a entrar en un local on la va violar. El condemnat també haurà de pagar una multa de 180 euros per una falta de lesions. A més, haurà d’indemnitzar la noia amb 26.005 euros i no s’hi podrà apropar durant dotze anys. El dia dels fets, la víctima va anar a Olot de festa amb dues amigues més. En un moment de la nit, les noies es van separar i la jove es va quedar sola. Mentre buscava les seves amigues, la jove va anar fins un bar on es va trobar amb el processat. Ell s’hi va apropar i va intentar establir-hi una conversa però ella el va rebutjar. Llavors, va aprofitar que ell va anar al lavabo per marxar del bar.

Mentre estava al carrer, es va adonar que l’home la seguia i va intentar fugir. Ell la va atrapar i, mentre la colpejava i l’amenaçava de mort, la va obligar a entrar en un local del qual en tenia clau. Un cop dins, la va tirar sobre un matalàs, la va despullar i la va violar. Segons relata la sentència, el condemnat li deia que ‘només la volia follar i que quan acabés la deixaria marxar’. Després d’ejacular, la va deixar marxar i li va donar 10 euros ‘per al que necessités’.

Com a conseqüència de l’atac, la víctima va patir diverses ferides com hematomes a la cara o equimosis als braços. A més, també li van diagnosticar un trastorn d’estrès posttraumàtic i va haver de rebre teràpia psicològica.

Durant el judici l’acusat va dir que els dos havien mantingut relacions sexuals consentides i va argumentar que les ferides de la noia eren el resultat d’un forcejament que van tenir perquè després del coit ella li va demanar el telèfon i es va enfadar quan ell no li va voler donar. Una versió a la qual l’Audiència de Girona no dóna credibilitat.

La sentència el condemna per un delicte de violació a cinc anys, onze mesos i 29 dies de presó. Les acusacions demanaven penes d’entre catorze i quinze anys però li han aplicat dos atenuants: un per intoxicació per consum de begudes alcohòliques i drogues i un altre per reparació del dany perquè ja ha pagat part de la indemnització. A més, el condemna a pagar una multa de 180 euros per una falta de lesions.

En matèria de responsabilitat civil, l’Audiència el condemna a pagar 26.005 euros d’indemnització: 5.755 per les lesions, 750 euros per les seqüeles i 19.500 euros pels danys morals.