La calefacció de la comissaria dels Mossos d’Olot no funciona

La comissaria dels Mossos d’Esquadra d’Olot pateix des de fa uns dies avaries periòdiques al sistema central de calefacció i haurà de recórrer als calefactors mentre els tècnics de manteniment en fan una reparació a fons. Segons fonts policials, se subministraran els calefactors de manera ‘imminent’, mentre que el portaveu del Sindicat Mossos d’Esquadra-CCOO, Antoni Castejón, ha denunciat que en una comissaria d’una localitat com Olot, on fàcilment s’arriba als zero graus, no es pot treballar en aquestes condicions. En aquest sentit, Castejón ha advertit que els ciutadans que s’hi hagin d’adreçar per presentar una denúncia ‘vagin abrigats’. Des que les temperatures han començat a baixar i els agents de la comissaria d’Olot han començat a utilitzar la calefacció, aquesta s’ha avariat en diverses ocasions. Tot i que els equips de manteniment han reparat les incidències amb certa freqüència darrerament, la calefacció tornava a espatllar-se. Finalment, el Servei d’Administració de la Regió Policial de Girona ha optat per facilitar calefactors perquè el personal pugui treballar mentre es fa una reparació exhaustiva del sistema de calefacció. Tot i així, fonts dels Mossos d’Esquadra han deixat clar que malgrat aquest contratemps no vol dir que faci dies que a la comissaria estiguin sense calefacció.

Segons el sindicat, l’avaria implica canviar la central i davant aquesta incidència temen que els agents hagin de fer front a les baixes temperatures de l’hivern sense la calefacció de l’edifici. Castejón ha posat com a exemple la temperatura de la nit de dimarts a dimecres, en què es van assolir els tres graus i amb una sensació de fred ‘inferior i tot’.

Castejón ha assegurat que elevaran la protesta al director general de la Policia, Joan Delort, per demanar-li que s’arregli la calefacció ‘com sigui’ en considerar que els agents no poden fer front a les baixes temperatures de l’hivern en aquestes condicions. A més, ha recordat Castejón, els agents no podran complir amb les normes ISO sobre les detencions, que -considera- es vulneraran ‘totalment’.