Olot entra dins el triangle sanitari

La consellera de Salut, Marina Geli, ha presidit a Vic la signatura del conveni marc de col·laboració entre el Consorci Hospitalari de la capital d’Osona, la Fundació Privada Hospital de Sant Jaume d’Olot i la Fundació Privada Hospital de Campdevànol. L’objectiu principal és establir una aliança estratègica en matèria de gestió assistencial de la salut. La consellera ha destacat la potencialitat que té aquest conveni que aplega una massa crítica de 230 mil persones, 2 mil professionals, i que suma el pressupost dels tres hospitals -140 milions d’euros. Geli ha destacat la necessitat ‘ara’, de cercar un nínxol específic en el camp de la recerca com ja tenen altres hospitals. La Consellera de Salut, Marina Geli, va presidir dimarts a la tarda la signatura d’un conveni entre el Consorci hospitalari de Vic, l’Hospital Sant Jaume d’Olot i l’Hospital de Campdevànol amb l’objectiu d’establir una aliança estratègica en matèria de gestió assistencial de la salut. Així, per exemple, el document preveu la participació conjunta en accions de recerca però també la col·laboració en la implantació de nous productes i serveis. Osona, el Ripollès i la Garrotxa comparteixen des d’ara els serveis d’obstetrícia, radiologia, urologia, digestiu i de connexió en xarxa. El conveni que van signar dimarts els presidents de les tres institucions sanitàries d’aquestes comarques, els gerents del servei català de la salut de Girona i de la Catalunya Central i la Consellera de Salut Marina Geli, ha converit el Consorci hospitalari de Vic en el pal de paller d’aquesta zona amb l’objectiu de millorar la gestió assitencial dels pacients i reduir els seus desplaçaments. En aquest sentit, l’acord preveu ser ampliat sense necessitat de modificar el conveni i també que hi hagi col·laboracions en recerca i en implantació de nous productes o serveis.

Amb aquesta aliança, la consellera va assegurar que a partir d’ara es podran resoldre el 94% dels problemes de salut que es generen al territori sense necessitat de desplaçar-se a Girona o a Barcelona i que això només ha estat possible gràcies a la millora de les comunicacions viàries.

Durant la visita a Vic, la Consellera de Salut també va tenir l’oportunitat de veure la remodelada quarta planta de l’hospital general de la capital d’Osona, que dóna servei als clients mutuals i privats i les obres del nou servei de Ginecologia i obstetrícia que van començar el passat mes d’agost i que es preveu que estiguin acabades a final de l’any que ve.