Pisos per donar i per vendre

Olot té un estoc de pisos per vendre que representa el 5,3% dels habitatges construïts a la ciutat. Aquesta és exactament la mitjana de les comarques gironines, la demarcació catalana on encara creix l’estoc d’habitatges. Pel que fa al conjunt de Catalunya, l’estoc d’habitatges sense comprador s’ha reduït per primer cop des de l’inici de la crisi econòmica. Als ciutadans de les comarques de Girona encara els costa confiar en la compra d’un pis. És el que apunta l’últim informe de Catalunya Caixa. Al tancament del segon trimestre, a la demarcació hi havia 26 mil 100 habitatges per comercialitzar, un centenar més que al març de 2010. Les comarques de Girona són les úniques on aquest estoc encara va a l’alça, i a hores d’ara un 5,3% dels habitatges estan de mitjana en venda al conjunt del territori. Olot representa exactament aquest percentatge pel que fa al seu estoc de pisos sense comprador.

D’entre les ciutats analitzades, destaquen Figueres i Girona, amb un 6,8 i un 6,2 per cent d’habitatges per vendre respectivament. Els segueix Olot i, per sota de la mitjana gironina, Palamós, amb un 4,8% d’estoc d’habitatges, i Banyoles, amb un 4,1%. Al conjunt de Catalunya, s’ha reduït el nombre d’estocs per primer cop des de l’inici de la crisi. En termes generals, hi ha 141 mil habitatges en espera d’un comprador, 2 mil menys que el trimestre anterior. El percentatge és d’un 3,7% del total d’habitatges a Catalunya.

x