Les Beques Ciutat d’Olot han repartit 23.500 euros

Les Beques Ciutat d’Olot han concedit enguany 23.500 euros, repartits en cinc projectes a les àrees de Ciències Naturals, Ciències Socials i Humanes, Arts Visuals i Comissariat. Els jurat ha destacat l’augment de la qualitat dels projectes presentats. El projecte “Aplicació de la diversitat liquènica com a indicadora de la qualitat ambiental de es fagedes de la Garrotxa” s’ha endut la Beca Oriol de Bolós d’investigació en Ciències Socials. 4500 euros per a Esteve Llop, que catalogarà els líquens epífits i els seus fongs a les fagedes de la Comarca, amb l’objectiu d’evaluar la qualitat ambiental d’aquests boscos.

En Ciències Socials i Humanes, la Beca Ernest Lluch ha estat per a “La música a l’església parroquial de Sant Esteve d’Olot dels segles DISSET al VINT”. El projecte de Josep Maria Gregori s’ha endut també 4500 euros per a estudiar la vida musical de la parròquia a partir dels mestres de capella i organistes que la van formar des del segle DISSET fins al primer terç del segle VINT.

I també 4500 euros per la Beca de Comissariat, que enguany ha estat per a Haizea Barcenilla, autora del projecte “Susurros en el desván”. Barcenilla se centrarà en la transmissió oral com a herència històrica, el rumor i les mitges veritats com a element d’informació comú, defugint les versions oficials de la Història.

Pel que fa a la Beca d’Arts visuals, el jurat ha decidit otorgar 7000 euros a Daniel Steegmann, per la futura pel·lícula PHASMIDES (fasmides), on utilitzarà els insectes PAL, per a investigar nocions estructurals del cinema i la imatge.

Patrícia Dauder s’ha endut també el reconeixement del jurat amb 3000 euros per Ghosts, un film on l’únic film conductor serà la llum i com és capaç de modificar l’aparença de la matèria.

El jurat d’enguany ha destacat l’augment en la qualitat de projectes presentats, i també en la quantitat. 176 projectes candidats per a un total de 5 escollits, que s’han repartit 23500 euros.