400 famílies de la Garrotxa són pobres

Es calcula que a la comarca hi ha 400 famílies que es troben en situació de pobresa. Aquestes podran beneficiar-se en uns dies dels productes que s’oferiran des del nou centre de distribució d’aliments d’Olot si segueixen les condicions del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. El preu de la cistella de la compra en aquest centre és mòdic, depenent dels ingressos de la família, i pot arribar a ser fins i tot gratuït. Això sí, la família beneficiària haurà de seguir un pla de segiment per superar la seva situació de precarietat econòmica. D’aquí a uns dies, el local de la planta baixa d’aquest edifici del carrer doctor Masmitjà d’Olot, prop del carrer Estires, es convertirà en el nou centre de distribució d’aliments de la comarca, gestionat per Càritas Diocesana de Girona i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. En aquests moments s’està acondicionant perquè això sigui possible. És el quart centre creat a les comarques de Girona d’un total de sis que s’hi ha d’implantar i que han de poder donar servei, entre tots, a unes 3 mil famílies al territori en situació de pobresa. A la Garrotxa, es calcula que el centre donarà servei a 400 famílies.

El servei estarà disponible per a les famílies amb ingressos insuficients durant un temps limitat. Els beneficiaris hauran d’acreditar que viuen en situació de pobresa al consorci d’acció social, situat a l’edifici de can Castellanes d’Olot. Cada mes podran dirigir-se al centre, on ompliran una cistella amb l’ajuda d’uns monitors per un preu mòdic o, en alguns casos, de manera gratuïta. A canvi, la família haurà de seguir un pla educatiu i social tutoritzat pel consorci per tal de revertir la seva precària situació.

El centre substitueix el servei de distribució de bosses d’aliments que fins ara gestionava Càritas i el consorci. El pressupost anual previst és de 120 mil euros. D’aquests 56 mil són aportats pel consorci d’acció social. 41 mil provenen de l’ajuntament d’Olot, mentre que la resta són aportats per la resta de consistoris de la comarca. El consorci preveu reduir aquesta aportació a mesura que es consolidi una xarxa de donació estable procedent d’empreses i particulars de la comarca. Per fer-ho possible, el consorci demana als ajuntaments que col·laborin activament en la creació de serveis de recaptació d’aliments municipal.

 

INSERT CASAS

 

Es preveu que el nou centre de distribució d’aliments s’inauguri a Olot en un termini màxim de 15 dies.

x