Les festes del Tura i de St. Feliu de Pallerols, festes Patrimonials d’Interès Nacional

Les Festes del Tura d’Olot i la festa major de Sant Feliu de Pallerols han estat reconegudes com a Festes Patrimonials d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. El Govern va prendre ahir aquesta decisió, reconeixent també la processó de Verges. Festes Patrimonials d’interès Nacional. Aquest és el reconeixement que han rebut les Festes de la Mare de Déu del Tura d’Olot i la Festa Major de Sant Feliu de Pallerols. El Govern ha valorat la tradició que expressen els centenaris gegants d’Olot, juntament amb els nans, els cavallets i el Cap de Lligamosques. Pel que fa a Sant Feliu, l’excepcionalitat de les quatre danses tradicionals del Matadegolla, la Sardana Curta, el Contrapàs i el Ball pla, són un element únic i distintiu de la festa local. Aquestes dues festes, juntament am la processó de Vergés , passen doncs de ser Festes d’interès nacional, a ser considerades Festes Patrimonials d’Interès Nacional.

x