La Caritat s’exculpa de qualsevol irregularitat

El geriàtric La Caritat no eludirà les responsabilitats civils que es derivin de l’actuació de Joan Vila. El director del centre Joan Sala i el seu advocat, Joan Cañada, han manifestat aquest migdia la postura de l’entitat, en un comunicat on es posen a la disposició de totes les famílies afectades. Vila s’ha confessat autor d’11 assassinats i ha revelat detalls del modus operandi. L’advocat de La Caritat, Joan Cañada, no creu en absolut aquestes declaracions, ni en allò que el beneficien, ni en allò que el perjudiquen. Segons el nou testimoni i la descripció de com va actuar, seria encara més difícil detectar la causa de la mort, i per tant, podria continuar mentint. La Caritat ha volgut també remarcar el fet que s’han seguit sempre tots els protocols del centre, i que també ho han fet els diferents metges que van certificar les falses morts naturals. Joan Cañada ha explicat que només es fan autòpsies en cas de detectar-ne indicis externs de violència, i que en cap cas hi havia síntomes que portessin els metges a pensar en assassinat, especialment en el cas de persones tant grans. El Centre ha expressat també el seu desig de poder exercir l’acusació contra Vila, l’assassí confès d’11 ancians. Però la Caritat no pot personar-se en l’acusació ja que són responsables civils dins el cas. Han afirmat també que no al·ludiràn les responsabilitats que es derivin de l’actuació de Vila.