Cap ancià va demanar per morir al zelador

Després de la segona declaració del zelador es van coneixent més detalls del que va fer Joan Vila i, el més important: perquè ho va fer. Ara s’ha sabut que cap dels onze ancians a qui Vila va emmetzinar li havia demanat ajuda per morir, al contrari del que va dir en una primera declaració. Durant les tres hores que va durar l’interrogatori, Joan Vila va assegurar que ara havia dit tota la veritat, a diferència de la primera vegada que va passar a disposició judicial, perquè en aquest moment, va dir, estava nerviós i confús. El zelador va declarar dimarts que, a l’hora de posar fi a la vida dels interns, no el guiava cap impuls premeditat. Pel que fa als mètodes, Vila no va saber explicar perquè al final feia servir lleixiu i una substància càustica, però va defensar que volia donar a les víctimes una ‘mort més ràpida. Sigui com sigui, des del geriàtric la Caritat no es creuen les paraules de Vila.

Des del col·legi de metges de Girona, el seu president, Benjamí Pallarés, assegura que els certificats de defunció dels avis assassinats al centre es van omplir correctament. El president també ha anunciat que es reunirà amb el president de l’Audiència d de Girona, Fernando Lacaba, i el fiscal en cap, Josep Maria Casadevall, i el director de l’Institut de Medicina legal de Girona, Narcís Bardalet, per revisar com s’han pogut produir els assassinats a la Caritat i, a més, estudiar mecanismes de control més rígits. En la reunió, segons ha avançat aquest dimecres, es posaran al damunt de la taula els fets i quines mesures es poden prendre que per evitar que algú pugui arribar a matar onze persones en un geriàtric sense que ningú se n’adoni.

Deixa un comentari