Roben coure en plena llum del dia

Un tall provocat a la línia telefònica a la intersecció els carrers de Sant Ferriol i Sant Pere Màrtir d’Olot ha deixat sense telèfon ni internet a 400 abonats del centre de la ciutat entre 12 i 26 hores. La companyia de telèfons ha denunciat un intent de robatori del cable de coure de la línia. Alguns veïns que han parlat amb els propis operaris asseguren que els lladres haurien aconseguit emportar-se part del cablejat. L’Acció es va produir entre la una i les tres de la tarda de dilluns, en ple dia al centre d’Olot. Dilluns entre la una i les tres de la tarda uns lladres accedien a la línia telefònica soterrada que hi ha entre la intersecció dels carrers Sant Ferriol i Sant Pere Màrtir per robar el cable de coure. Com a conseqüència d’això, 400 abonats del seu entorn es van quedar sense servei de telefonia ni internet durant hores. Per a alguns, la línia no es va reestablir fins les sis de la tarda de dimarts, 26 hores després del tall. Telefónica ha interposat una denuncia als Mossos d’Esquadra per un intent de robatoris. Alguns veïns asseguren que van ser al lloc dels fets i que els operaris els van explicar com els lladres havien aconseguit emportar-se part del fil de coure.

Com a conseqüència dels fets, negocis, entitats i particulars s’han vist afectats en el seu dia a dia. És el primer intent de robatori de cable de coure d’una línia telefònica que es produeix a la capital de la Garrotxa. L’únic precedent a la comarca es va produir a l’entrada dels Hostalets d’en Bas. Allà els lladres van aconseguir endur-se diversos metres de cable. Els robatoris d’aquesta mena són relativament fàfils d’efectuar i difícils d’advertir. Els cables de telefonia no contenen electricitat, i el seu coure es ven a alt preu al mercat negre.

x