Comença la rehabilitació de Palera

Han començat les obres de restauració del monestir del Sant Sepulcre de Palera, a Beuda. L’actuació s’inscriu en el protocol de col·laboració signat pels departaments de Cultura i de Política Territorial i Obres publiques de la Generalitat. L’Institut Català del Sòl ha iniciat les obres de rehabilitació, concedides a l’empresa DAMARIN per un pressupost d’uns 700.000 euros. El Sant Sepulcre de Palera data d’ABANS del 1085, any en què va ser consagrat pel Bisbe de Girona, Berenguer Guifré. Actualment el monestir patia desperfectes causats principalment per la humitat i l’aigua, i allò que es pretén principalment és restaurar-lo. Però el projecte també inclou una reforma de la planta subterrània per convertir-la en sala de reunions, i també s’adaptarà el pati exterior per facilitar l’accés a l’edifici. Dels 700.000 euros que costarà la rehabilitació, la meitat serà finançada per l’Institut Català del Sòl, i la resta per l’Ajuntament de Beuda, que compta amb 260.000 euros de subvenció de la Diputació de Girona, i 150.000 més del Programa Romànic Obert de l’entitat bancària La Caixa.