Posar-se a la pell d’un discapacitat

Les persones que es desplacen amb cadira de rodes topen, diàriament, amb nombrosos entrebancs. Denuncien que les ciutats no estan adaptades i que la societat no està prou conscienciada. Ho van explicar dissabte, un dia que van voler sortir el carrer per explicar-se. Les persones que pateixen algun tipus de discapacitat demanen que la societat sigui conscient de les dificultats de mobilitat diàries. Ho han posat de manifest aquest dissabte durant els actes de celebració del Dia Mundial de les persones Discapacitades. Per fer-ho han organitzat diverses activitats, adreçades a tots els públics. En aquest cas són els més joves qui han pogut comprovar les limitacions que pot arribar a tenir una persona cega, o una amb mobilitat reduïda, com és el cas dels que necessiten una cadira de rodes per desplaçar-se.

Olot, com moltes altres ciutats, no estan del tot adaptades. Mifas Garrotxa i l’Escola Joan XIII insisteixen a les administracions que apliquin politiques correctores que beneficiïn als discapacitats i que la societat els tinguin presents.

La jornada de dissabte va comptar amb nombroses activitats, passant per espectacles de tota mena i una xocolatada per a tothom. Objectiu complert, ser més presents que mai entre la societat.