Pressupost de contenció del Consell Comarcal pel 2011

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha aprovat un pressupost en clau de contenció de 15 milions 700 mil euros per al 2011. les xifres per al proper exercici van ser aprovades amb els vots a favor de CiU, l’abstenció del PSC, que creu que s’ha de modificar el model de funcionament del Consell Comarcal, i els vots en contra d’Esquerra, que no comparteix les decisions de caràcter polític d’aquests pressupostos. El grup de convergència i unió al Consell Comarcal de la garrotxa ha proposat un pressupost 15 milions 700 mil euros en clau de contenció. La partida més important torna a ser per a Medi Ambient. El 55% del pressupost es destina a aquesta àrea. Aquest any s’inclou una partida de 200 mil euros per al desplegament de la recollida de fracció orgànica als municipis d’Argelaguer, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Maià de Montcal, Sant Feliu de Pallerols, les Planes i Tortellà.

El Pressupost per al 2011 té prevista una partida de 530 mil euros per la compra dels terrenys de la nova planta de triatge de la comarca, sigui quina sigui la seva ubicació final. 100 mil euros d’aquesta partida estaven inicialment previstos per l’ampliació de la seu del consorci de medi ambient, però la situació actual fa difícil una actuació d’aquestes característiques a curt termini.

El Consell destinarà, a més, 45 mil euros per a la nova adjudicació del servei de recollida i custòdia d’animals. L’ens comarcal assumeix aquest cost de forma transitòria, fins que no s’aprovin les mesures que permetin minimitzar el cost que aquest servei suposa per als ajuntaments.

Aquest any un 14% del pressupost, més de 2 milions 200 mil euros, són aportats pel Pla d’Obres i serveis de la generalitat de Catalunya. Aquesta partida, però, ja compta amb projectes assignats, com la primera fase de l’arranjament del camí de Sant miquel de Pera o l’arranjament del camí del Sagrat Cor de Sant Ferriol.

Aquest any també es manté per tercer any consecutiu la congelació de les retribucions dels òrgans de govern, i s’aplica la reducció del 5% de la retribució per al personal i càrrecs electes. El Consell no incrementa el personal, però tampoc el redueix.

El pressupost per al 2011 va ser aprovat amb els vots a favor de Convergència i Unió, l’abstenció del PSC i els vots en contra d’esquerra. Dels 8 milions 600 mil euros destinats a Medi Ambient, 1 milió 200 mil corresponen a actuacions previstes en el Pla de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes que, per l’any que ve, contempla la construcció del col·lector i la planta potabilitzadora a Sant Jaume de Llierca, a més de les obres d’ampliació de la depuradora de Besalú.

Deixa un comentari