Cloenda dels 150 anys de la Plaça de Braus

Els accionistes de la Plaça de braus d’Olot van cloure dissabte els actes de celebració del seu 150è aniversari amb una taula rodona que va reunir el matador català Serafín Marín amb els escriptors Raúl Felices i Salvador balil, i el dramaturg Jaume Villanueva. Durant l’acte també va ser presentat en societat Abel Robles, nou noveller a Olot i que aspira a convertir-se en torero. La sala d’actes de Can Trincheria va omplir-se per assistir a l’acte de cloenda del 150è aniversari de la plaça de braus d’Olot, la més antiga de Catalunya. Sobre la taula, el mestre Serafín marin i diversos intel·lectuals van posar en relació la ciutat amb el món i la història del toreig. Entre ells Raúl Felices, que ha escrit la rellevància que la plaça olotina ha tingut per la història del món dels braus al seu llibre ‘Catalunya Taurina’.

L’escriptor Salvador Balil, autor del llibre ‘Juan Belmonte, en la soledad de los atardeceres’, reconeixia que Olot havia estat decisiva en la passió que sent pel món de la tauromàquia. A l’acte també va ser protagonista Jaume Villanueva, director de l’obra ‘El Llanto’, basada en els poemes de Federico García Lorca sobre la tauromàquia. El dramaturg va iniciar l’any de la celebració del 150è aniversari de la plaça de braus amb la representació de la seva adaptació i el tancava ara amb la seva participació a l’acte de cloenda.

A l’acte també va ser presentat en societat el nou noveller olotí Abel Robles, que té clares aptituts per convertir-se arribar lluny en el món del toreig. Amb aquest acte es dóna punt i final a un any de commemoració dels 150 anys de la plaça de braus d’Olot.