Pere Puig reconeix els assassinats durant la reconstrucció dels fets

No han passat gaire més de 24 hores del quàdruple assassinat a la Canya i a Olot i la Garrotxa encara viu consternada pels fets d’aquest dimecres. Ahir a la tarda el detingut, Pere Puig, va tornar al bar ‘La cuina de l’Anna’ de la Canya i a l’entitat bancària CAM d’Olot per fer la reconstrucció dels fets. Va ser allà on els va reconèixer. Puig passarà demà al matí a disposició judicial. El detingut per haver matat quatre persones a trets d’escopeta aquest dimecres a Olot, Pere Puig, ha reconegut els crims durant la inspecció ocular que es va fer al bar ‘La cuina de l’Anna’ de La Canya i a l’entitat bancària CAM d’Olot. Eren al voltant de les sis de la tarda quan la comitiva judicial es traslladava als escenaris del crim juntament amb el detingut, que anava amb la cara descoberta. Primer va ser al bar on va matar a Joan i Àngel Tubert. Els fets van passar poc després de les vuit del matí d’aquest dimecres. L’assassí entrava al bar amb un rifle i sense dir una paraula disparava als dos constructors pels quals treballava.

Després la comitiva es va traslladar al centre d’Olot, just davant de la Plaça Mercat, on hi ha la sucursal de la Caixa d’Estalvis del Mediterrani. Allà Pere Puig, de 57 anys, va disparar contra el subdirector de l’oficina, Rafel Turró i una treballadora, l’Anna Pujol. Segons les últimes informacions, l’acusat del múltiple crim acabava de ser acomiadat de la constructora Tubert, segons han apuntat fonts sindicals, que han afegit que l’home va anar també a l’entitat bancària per cobrar un taló que li devien i no el va poder cobrar. Segons les mateixes fonts, l’acomiadament i la situació econòmica del detingut podrien haver desencadenat la bogeria. A més, han explicat que Pere Puig feia poc havia estat de baixa.

Pere Puig Puntí, vivia amb el seu pare, que tenia problemes de salut, en una casa de Sant Esteve d’en Bas, tot i que tenia poca relació amb els veïns del poble i era un home molt solitari. Puig, aficionat a la caça, va cometre el crims pel que sembla amb una escopeta o rifle de caça, segons testimonis.

Està previst que el detingut passi a disposició del jutjat d’instrucció número 2 d’Olot demà a les 11 del matí.

La defensa de l’assassí demanarà informes per avaluar el seu estat mental. La lletrada de torn d’ofici ha explicat a l’Agència Catalana de Notícies que, al seu parer, Pere Puig raona de manera normal, ha dit, però amb una altre lògica de veure les coses. Per aquest motiu, ha avançat que demanarà informes pericials per determinar si el detingut pateix algun trastorn mental. Puig, de 57 anys, es va negar a declarar en seu policial i només va admetre ser l’autor dels quatre assassinats durant la inspecció ocular.