Recollida global d’aliments

Aquest dissabte s’inicia la campanya de recollida d’aliments per augmentar les existències del Centre de Distribució d’Aliments, destinat a ajudar a persones amb pocs recursos econòmics i que obrirà la setmana vinent. Hi participen 200 voluntaris en més de 70 punts de recollida a tota la comarca, i també els cinc centres de culte que integren el Grup interreligiós. La Campanya s’ha coordinat des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, que ha reclutat els voluntaris a través d’entitats, de centres de culta i també a través de facebook. 200 persones que informaran als ciutadans sobre com poden col·laborar en la campanya i com es distribuiran dels aliments. 70 punts de recollida que inclouen supermercats, centres religiosos i tots els Ajuntaments de La Garrotxa.

La campanya comença aquest dissabte i s’allarga fins a final de mes. En canvi, els centres religiosos d’Olot faran la seva recol·lecta a partir del diumenge. El centre Gurdwara de la comunitat sikh, el Centre Cristià Fe, Esperança i Amor, l’església cristiana Evangèlica Beraca, la mesquita de la comunitat islàmica i també el local de Càritas Garrotxa seran punts de recollida des del diumenge 19 fins al dijous de la setmana vinent. La col·laboració de diverses comunitats religioses i també de tots els ajuntaments es valora com un èxit des del consorci d’acció social, i també les condicions del servei que oferirà el centre.

Serà el quart centre de la província de girona, després dels de salt, blanes i girona ciutat. Càritas Garrotxa no distribuirà més aliments, com feia fins ara, i els seus tècnics i la seva experiència se sumaran als del centre de distribució, on només tindran accés aquelles persones derivades del consorci, que estudiarà cada cas i elaborarà un pla de treball per ajudar a les famílies a sortir de la situació de pobresa en què es troben.