Obres per garantir aigua durant un dia en cas d’avaria

Actualment Olot compta amb uns dipòsits d’emmagatzematge d’aigua que sumen vuit mil metres cúbics i que garanteixen vuit hores d’abastament d’aigua a la ciutat en cas d’una avaria. L’Agència Catalana de l’Aigua, l’ACA, demana que les ciutats puguin garantir fins a vint-i-quatre hores de subministrament en casos d’emergència. És per això que l’Ajuntament ha previst la construcció d’un nou dipòsit de cinc mil metres cúbics, per garantir tot un dia d’aigua en cas d’avaria. Ahir el consistori olotí va aprovar per unanimitat signar el conveni amb l’ACA per la promoció, execució i manteniment d’obres de la xarxa d’aigua a la ciutat, entre les quals es troba aquest gran projecte. Als dipòsits d’aigua d’Olot ubicats a la muntanya pelada del barri de Sant Roc i a la falda del volcà Montolivet se li sumarà properament un nou dipòsit de 5 mil metres quadrats que garantirà 24 hores de subministrament d’aigua en cas d’avaria a la xarxa d’abastament d’aigua de la ciutat. El cost del projecte és de 2 milions 300 mil euros. Amb el conveni aprovat ahir amb l’Agència catalana de l’Aigua, l’Ajuntament rebrà la subvenció del 50% del cost de l’obra per dur a terme aquesta obra.

Aquest és el projecte més important del pla de renovació i millora del servei municipal d’abastament d’aigua, valorat en 7 milions d’euros i que també inclou la detecció se fugues, que actualment suposen la pèrdua del 30 per cent de l’aigua que se subministra. L’alcalde d’Olot, Lluís Sacrest, ha afirmat que si reben la subvenció, part de la quantitat destinada al projecte es podrà destinar a altres millores de la xarxa.

Al ple de l’Ajuntament celebrat ahir també es va aprovar definitivament les ordenances fiscals i es va aprovar inicialment la modificació de l’ordenança de control i tinença d’animals domèstics. L’Ajuntament també va adherir-se a la xarxa sida i món local per contribuir a la desaparició d’aquesta xacra, i va aprovar el projecte educatiu de ciutat per a Olot.