La Fundació Garrotxa Líder acredita sis empreses més ‘sostenibles’

La Fundació Garrotxa Líder ha acreditat sis empreses més amb la marca “Gestió sostenible Garrotxa i Collsacabra”. Amb aquestes ja són 27 les empreses acreditades amb aquest segell. Per obtenir-lo cal desenvolupar l’activitat en aquestes dues zones, complir amb la legislació vigent i adherir-se al Codi de Gestió Sostenible. El Codi és una eina impulsada per la Fundació a partir de l’any 2005; i amb ell es vol promoure la implantació de polítiques de gestió socialment responsables. El Codi guia les empreses cap a un procés de reflexió intern sobre l’impacte de les seves activitats econòmiques, socials i mediambientals. Desprès d’analitzar la pròpia activitat, l’empresa haurà de redactar una Memòria Sostenible.

La Guia G3 del Global Reporting Initiative és el principal estàndard internacional en aquest tipus d’acreditacions. La marca “Gestió Sostenible“ estableix una correspondència amb la Guia G3 per tal que els reconeixements de la Fundació Garrotxa Líder tinguin un caràcter global. La marca garrotxina també comparteix valors i principis amb la marca Qualitat Rural, d’àmbit europeu.

L’acte es va celebrar al Consell Comarcal de la Garrotxa i aquesta vegada les empreses que van obtenir la marca són, l’empresa de turisme rural Can Piqué; el Centre de Cultura tradicional i popular Marboleny; l’empresa de làctics La Fageda; l’Hostal Sant Bernat; Serrat Agrocuina Vall Bas; i també l’empresa ADRI-NOC.