Tres possibles llocs per la futura planta de triatge

En l’última comissió de seguiment sobre la futura planta de triatge comarcal, s’ha posat sobre la taula una nova possibilitat d’emplaçament per a la mateixa. A diferencia de la primera proposta, aquesta es trobaria dins dels límits del polígon industrial del pla de Poliger de Sant Jaume de Llierca. Això apagaria algunes veus discordants que no entenien la ubicació de la planta en sòl rústic fora dels límits del polígon. En tot cas, és una nova possibilitat que entra en joc de cara a la decisió final. Un emplaçament dins dels límits del Pla de Poliger de Sant Jaume de Llierca. Aquesta és la nova possibilitat que els tècnics han presentat a la comissió de seguiment que durant aquestes setmanes estudia la millor manera de portar a terme la construcció de la planta de triatge.

A mitjans de desembre coneixíem com l’empresa Forestal Catalana construirà la primera planta de gasificació amb biomassa forestal de Catalunya al municipi gironí de Sant Feliu de Buixalleu. Es desconeix si això aparta la ubicació d’una planta de biomassa a la Garrotxa. Al Consell Comarcal ha deixat de preocupar-li. La corporació se’n va desentendre fa uns mesos entenent que la prioritat era la construcció de la planta de triatge comarcal, que allargarà la vida de l’abocador de Beuda i de qualsevol abocador que es pugui crear en el futur. La planta de biomassa és una qüestió municipal des del moment que una empresa li ho proposi formalment a un ajuntament.

La proposta formal sobre la planta de triatge es va fer ara fa un any a l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca. El consistori la va rebre amb escepticisme. L’empresa va decidir no continuar amb les converses fins a data d’avui.

Deixa un comentari