Falta espai per posar tots els aliments recollits

el Centre de Distribució d’Aliments ja está en marxa. Avui s’han entregat part dels aliments recaptats durant la campanya de recollida que s’ha fet a Olot i comarca durant les últimes setmanes. Si fa 3 setmanes el centre era buit, ara s’hauran d’instal·lar noves lleixes. Són unes xifres espectaculars a la ciutat d’Olot i a tota la comarca. Més d’11 tones, a les que s’han d’afegir gairebé 4000 llaunes i productes de neteja. Tant espectaculars com la implicació dels voluntaris, els ajuntaments de la Garrotxa i els membres del Grup de Diàleg Interreligiós. Un total de 200 voluntaris a tota la comarca.

Aquest matí el Centre de Distribució ha rebut els aliments recaptats per les diferents seus religioses. Al centre Gurdwara de la comunitat Sikh han beneït els aliments abans d’entregar-los. Una cerimònia que s’ha sumat a les que habitualment fa la comunitat hindú. Després de les pregàries, han carregat els aliments per dur-los al Centre de Distribució, on s’han trobat amb representants de les altres religions.

Les comunitats islàmica, evangèlica i catòlica també han fet entrega de la recaptació. Tots ells, integrants del Grup de Diàleg Interreligiós, continuaran recaptant a les seves seus. Fins ara, i juntament amb les xifres dels ajuntaments de la comarca, llevat Olot, les religions han sumat 250 quilos d’aliments i gairebé 1.500 unitats de diversos productes.

El centre ja va obrir el passat dijous, després d’omplir les lleixes amb la recaptació que es va fer el passat dia 18 a la ciutat d’Olot. Càritas, que és qui gestionarà el centre en col·laboració amb el Consorci d’Acció Social, ja feia una distribució d’aliments a famílies necessitades.

Una de les noves tasques del centre serà instal·lar noves prestatgeries. S’aniràn distribuint els aliments en funció de les assignacions que faci el consorci a les 150 famílies de la comarca que necessiten aquesta ajuda.