La societat civil olotina fa sentir la seva veu

Centenars d’olotins s’han concentrat aquest migdia a la Plaça Major d’Olot per escoltar el manifest de la societat civil d’Olot. L’actriu Marta Puig ha estat l’encarregada de llegir el text, que ha reivindicar l’empenta, el coratge i el talent dels olotins per sobre dels tràgics fets ocorreguts els últims mesos a la ciutat. La concentració ha estat promoguda pel Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot i ha aconseguit reunir a més de 70 entitats i associacions de la ciutat que s’hi han volgut adherir. Imatge inusual a la Plaça Major d’Olot. Aquest dijous 30 de desembre serà recordat com el dia que la societat civil olotina ha sortit al carrer per reivindicar el bon nom d’Olot. Més de 70 entitats i associacions s’han adherit a l’acte que ha promogut el Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot. La concentració ha rebut el suport de centenars d’olotins que han volgut sortir al carrer perquè els fets ocorreguts els últims mesos no eclipsin el dia a dia.

Indignats per la mala imatge que s’ha donat d’Olot arran dels crims. Uns 300 veïns s’han aplegat aquest migdia a la plaça Major per dir, units i en veu alta, que a Olot no només hi passen ‘desgràcies’ sinó que també és una ciutat integradora i exemplar. La lectura d’un manifest al qual s’han adherit més de 70 entitats i molts veïns, ha servit per mostrar públicament que la societat civil d’Olot vol passar pàgina a la crònica negra. ‘Ja fa anys que sembla que tots els crims del món es cometin a Olot’, critica el manifest que afegeix que aquesta situació ha provocat la ‘indignació’ dels veïns. Per això, insten tots els veïns a unir esforços per sobreposar-se a l’adversitat i ‘recuperar l’autoestima’.

‘Ja fa anys que Olot només surt als mitjans de comunicació quan hem de lamentar alguna tragèdia’. D’aquesta manera ha començat el manifest que compta amb el recolzament de més de 70 entitats d’Olot i del conjunt de la Garrotxa. Puntuals a la una uns 300 veïns s’han aplegat a la plaça per recolzar aquest text que critica la imatge que s’ha donat de la ciutat arran dels crims i vol animar els ciutadans a sumar energies per sobresposar-se a l’adversitat.

Primer en català i després en castellà els olotins ha dit de la veu de l’actriu Marta Puig que estan ‘indignats’ per la imatge exterior que dóna a entendre que a Olot ‘només hi passen desgràcies’ i que tot estigui dominat ‘per la circumstància escabrosa’.

L’autocrítica també ha tingut cabuda en el manifest perquè la societat civil d’Olot sosté fins ara no han ‘canalitzat bé’ aquesta indignació. En aquest sentit, lamenten que només hagi servit perquè els olotins es tornessin ‘més desconfiats’ i ‘perdessin autoestima’. ‘Com si, poc o molt, ens haguéssim cregut la imatge que tantes vegades s’ha volgut difondre de nosaltres’, exposa el manifest

Finalment, el text insta els olotins a fer saber que Olot és ‘un lloc meravellós’ que pot ensenyar coses a altres poblacions, com la capacitat cívica i integradora que té la ciutat. ‘És important que tornem a confiar en nosaltres mateixos i recuperem l’alegria i l’autoestima’, continua el text que conclou demanant a tothom, veïns, entitats i associacions, que participin ‘d’aquest ressorgiment’ i ‘donin un nou impuls a la vitalitat a la nostra ciutat perquè pugui brillar aquí i arreu del món’